Ce este Revolut și cum funcționează?

Ce este Revolut și cum funcționează?

Revolut este o companie de servicii financiare digitale (fintech) care oferă o gamă de servicii bancare și de plată online pentru persoane fizice și juridice. Compania a fost înființată în 2015 și de atunci a crescut rapid, având peste 20 milioane de clienți în întreaga lume.

La bază, Revolut oferă o aplicație de mobile banking care le permite utilizatorilor să deschidă un cont bancar rapid și ușor, fără a fi nevoie de o plimbare la o sucursală fizică sau prea multe documente.

Aplicația suportă o serie de servicii financiare, inclusiv schimb valutar, transferuri internaționale de bani, instrumente de bugetare și de urmărire a cheltuielilor, precum și o serie de alte funcții.

Una dintre caracteristicile cheie ale Revolut este accentul pus pe tranzacțiile internaționale și pe schimbul valutar. Aplicația le permite utilizatorilor să dețină și să schimbe peste 30 de valute diferite, cu cursuri de schimb în timp real, actualizate constant.

Astfel, utilizatorii pot trimite cu ușurință bani prietenilor și familiei din străinătate, pot plăti bunuri și servicii în alte țări și își pot gestiona finanțele în diferite valute.

Pe lângă serviciile sale bancare de bază, Revolut oferă și o serie de alte caracteristici și servicii. Printre acestea se numără o bursă de criptomonede, tranzacționare de acțiuni, servicii de asigurare și de călătorie, precum și o gamă de conturi premium cu funcții care aduc beneficii suplimentare.

În ultimii ani, Revolut a devenit o alegere populară pentru persoanele fizice și juridice care caută o modalitate rapidă, ușoară și flexibilă de a-și gestiona finanțele online. Gama sa de caracteristici și servicii, combinată cu accentul pus pe tranzacțiile internaționale și pe schimbul valutar, face din Revolut un instrument perfect pentru toți cei care trebuie să își gestioneze finanțele dincolo de granițe sau de valute.

Deși Revolut este în principal o platformă digitală de plăți și servicii bancare, oferă câteva modalități prin care utilizatorii pot câștiga bani sau recompense.

Câteva dintre modalitățile prin care puteți câștiga bani cu Revolut

Recompense tip cashback: Revolut oferă recompense de tip cashback utilizatorilor care fac cumpărături cu cardul lor Revolut. Valoarea cashback-ului variază în funcție de comerciant, țară și de oferta specifică, dar poate varia între 1% și 15% din valoarea achiziției.

Conturile Premium: Revolut oferă mai multe opțiuni de conturi premium, care vin cu caracteristici și beneficii suplimentare. Aceste conturi au de obicei, un comision lunar, dar pot oferi recompense, cum ar fi rate mai mari de cashback, asigurare de călătorie și alte avantaje.

Recompense Revolut: Revolut oferă un program de recomandare numit "Revolut Rewards", care le permite utilizatorilor să câștige bani prin recomandarea de noi utilizatori pe platformă. Atunci când cineva se înscrie la Revolut folosind linkul dvs. de recomandare și finalizează o acțiune care se califică (cum ar fi efectuarea unei achiziții sau deschiderea unui cont), puteți câștiga o anumită sumă de bani.

Tranzacționare: Revolut oferă o funcție de tranzacționare de acțiuni, care permite utilizatorilor să investească într-o gamă de acțiuni și titluri de valoare. În timp ce există întotdeauna potențialul de a câștiga bani prin investiții, este important de reținut că există și riscul de a pierde bani.

Este bine de știut faptul că, deși există modalități de a câștiga bani sau recompense prin Revolut, acestea nu sunt garantate și vor depinde de utilizarea platformei. Este important de reținut că Revolut este în primul rând o platformă de servicii financiare, nu o modalitate de a face bani rapid sau ușor. Ca în cazul oricărei decizii financiare, este important să vă analizați cu atenție opțiunile și să înțelegeți riscurile și recompensele implicate.

Cosmina Gherghe