Ce este TikTok Live Studio?

Ce este TikTok Live Studio?

Este nevoie doar de câteva swipe-uri pentru a ajunge la cineva care intră în direct pe TikTok. Uneori, aceștia fac streaming, iar pentru a face acest lucru veți avea nevoie de software-ul de streaming propriu al aplicației.

Dar ce este TikTok Live Studio?

Intrarea în live nu este neobișnuită pe TikTok, dar unii creatori fac un pas mai departe și decid să transmită jocuri și alte chestii folosind această funcție, mai exact fac streaming de pe un pc.

Dacă doriți să faceți acest lucru dumneavoastră, atunci va trebui să o faceți de pe un desktop sau laptop și veți avea nevoie de o aplicație numită TikTok Live Studio.

TikTok Live Studio este un software creat chiar de cei de la ByteDance, pentru ca creatorii de conținut să poată face streaming ușor de pe pe un pc sau laptop pe TikTok. Este foarte asemănător cu YouTube Studio în ceea ce privește modul de utilizare, dar din păcate, este singura aplicație care poate fi folosită pentru a face live-uri pe TikTok de pe un calculator. Utilizatorii pot avea acces la această aplicație, fiind posibil de descărcat chiar de pe site-ul tiktok însă, deocamdată, este disponibilă doar pentru sistemul de operare Windows și este necesar să aveți un cont care are o vechime de cel puțin 30 de zile și peste 2000 de urmăritori, și trebuie să fi fost live timp de minim 25 de minute cel puțin o dată în ultima lună.

TikTok a lansat serviciul în luna mai, testele inițiale fiind limitate la unii utilizatori. Odată cu afluxul de videoclipuri de streaming care apar pe pagina For You, se pare că din ce în ce mai mulți utilizatori primesc acces la acesta.

Utilizatorii pot transmite jocuri, pot discuta cu spectatorii și pot accesa date în direct. De asemenea, puteți filtra și cenzura secțiunea de comentarii, astfel încât cuvintele pe care le-ați ales să nu apară pe chat.

'Scenele' sunt ceea ce pot vedea utilizatorii dvs. atunci când faceți streaming. Puteți să le adăugați și să le scoateți rapid. Aceasta înseamnă că aveți în permanență controlul deplin asupra sesiunii dumneavoastră de stream (live).

Cum se utilizează TikTok Live Studio

În primul rând, va trebui să îl descărcați pe un pc sau laptop care are sistemul de operare Windows. Din păcate, în prezent nu există o versiune pentru macOS, dar asta nu înseamnă că nu va exista în viitor.

După ce ați descărcat aplicația, veți dori să vă conectați cu aceleași detalii pe care le folosiți pentru aplicația standard TikTok. Aveți apoi două opțiuni: importați setările de la un alt soft de streaming (de exemplu OBS) sau selectați să începeți de la zero. Dacă începeți în varianta "default", din TikTok Live Studio veți fi ghidat pas cu pas prin software. Aceasta include alegerea configurației de sunet, a camerei web integrate sau externe, a calității de difuzare și alte setări necesare.

Odată ce v-ați importat alte setări sau vă simțiți confortabil cu software-ul TikTok Live Studio, tot ce rămâne de făcut este să transmiteți live!

În orice moment în timpul transmisiunii, puteți întrerupe, modifica sau opri transmisia. Pentru a începe, selectați "Broadcast LIVE!" pe pagina studioului, dar verificați mai întâi că totul este așa cum doriți.

Când începe transmisiunea dvs., comentariile și notificările vor apărea în coloana din dreapta, unde puteți, de asemenea, să dezactivați cadourile.

Cosmina Gherghe