Programează-ţi succesul!

Programează-ţi succesul!

Se mai vorbeşte azi despre succes? Se mai citesc azi cărţi despre succes? Depinde ce decidem să facem cu viaţa şi viitorul nostru.

Cu siguranţă fiecare om are visuri şi fiecare crede în adâncul sufletului său, că are un dar special, că poate face lucruri măreţe şi că împreună cu ceilalţi poate face lumea aceasta mai bună.

Dar pentru toate acestea avem nevoie de succes… Şi nu numai.

Formula succesului poate fi abordată din două unghiuri: din punct de vedere al lumii (succesul general) şi apoi din punct de vedere spiritual.

Între cele 2 abordări există diferenţe. Cea mai bună cale de a defini succesul din punct de vedere al lumii este de a spune că el este puterea prin care putem dobândi orice ne dorim de la viaţa fără să aducem atingere drepturilor celorlalţi. Cu alte cuvinte, este puterea de a lua ce vrei fără a le pune altora beţe în roate: succesul lumesc înseamnă putere.

Dar iată definiţia spirituală pe care o dau eu succesului: a decide să intrii în arena acţiunii, hotărât să te dăruieşti cauzei binelui omenirii, unui bine care să dureze etern. Succesul este mai mult decât putere. Succesul este privilegiul de a contribui semnificativ, unei cauze nobile de care să se bucure şi beneficieze cei din jurul tău.

Succesul şi reuşita poartă amprenta acţiunilor pe care noi alegem să le întreprindem. Acţiunea diferită, în contexte asemănătoare, face diferenţa între omenii de success şi … restul.

Acum să vorbim puţin despre acţiuni, decizii şi alegeri

Având un scop bine definit, urmează să întreprinzi anumite acţiuni specifice pentru că el să devină realitate. Acţiunile sunt rezultatul deciziilor şi o să vedem că există o diferenţă între alegeri şi decizii.

Felul în care iei deciziile, (adică prioritizarea pârghiilor către success) este acel ceva care îţi va modela destinul. De ce? Pentru că fiecare decizie pe care o iei are o bază emoţională şi te va orienta într-o anumită direcţie. Dacă vrem să ne controlăm viaţa, e indicat să ne controlăm deciziile.

Deciziile se diferenţiază de alegeri, prin faptul că ele reprezintă acele hotărâri, pe care le luăm de obicei atunci când ne aflăm la răscruce de drumuri. O alegere este atunci când ne aflăm în dubiu privind culoarea maşini pe care urmează să o achiziţionăm.

Revenind la definiţia lumească a succesului, omul cere ceva de la viaţă, în timp ce după definiţia spirituală a succesului, viaţa cere ceva de la om.

Succesul eşti TU!

Adrian Popescu