5 Metode simple de a face bani din TikTok

5 Metode simple de a face bani din TikTok

Colaborări cu mărci și sponsorizări: Multe branduri și firme sunt dispuse să plătească creatorii TikTok pentru a-și promova produsele sau serviciile pe conturile acestora de TikTok, prin diverse tipuri de parteneriate.

Pe măsură ce vă creșteți numărul de urmăritori și implicarea pe TikTok, puteți contacta branduri sau firme pentru a vedea dacă ar fi interesate să vă sponsorizeze conținutul.

Fondul pentru creatori TikTok: TikTok oferă un program numit Creator Fund pentru creatorii eligibili în funcție de vizualizările, implicarea și regiunea în care se află conținutul lor. Fondul plătește creatorii pentru crearea de conținut original și ajută la susținerea eforturilor acestora de a-și crește audiența.

Marketing afiliat: Puteți câștiga comisioane prin promovarea și recomandarea de produse sau servicii urmăritorilor dvs. prin intermediul programelor de marketing afiliat. Unele platforme populare de marketing afiliat internaționale sunt Amazon Associates, ShareASale, Commission Junction, iar din țară ProfitShare și 2Performant.

Vânzarea de produse sau servicii: Dacă aveți o afacere sau un produs, puteți folosi TikTok pentru a-l promova și pentru a atrage trafic către site-ul web sau magazinul online. De asemenea, puteți oferi servicii precum coaching, consultanță sau cursuri online.

Livestreaming: TikTok le permite creatorilor să își monetizeze livestream-urile prin cadouri virtuale și donații din partea spectatorilor. Pe măsură ce vă creșteți numărul de urmăritori, puteți, de asemenea, să atrageți sponsori de marcă pentru livestream-urile dvs.

Suma de bani care poate fi câștigată pe TikTok variază în funcție de o serie de factori, inclusiv de nișa de conținut a creatorului, rata de implicare, numărul de urmăritori și capacitatea acestuia de a-și monetiza contul prin diferite metode, cum ar fi colaborările cu branduri, sponsorizările, marketingul afiliat și vânzările de produse.

Programul Creator Fund al TikTok plătește creatorii în funcție de vizualizările conținutului, engagement și regiune. Potrivit TikTok, fondul plătește milioane de dolari în fiecare lună creatorilor eligibili. Cu toate acestea, suma exactă plătită fiecărui creator variază în funcție de mai mulți factori, inclusiv numărul de vizualizări și implicarea în videoclipurile lor.

În general, unii creatori TikTok cu un număr mare de urmăritori și engagement mare au raportat că au câștigat sume importante de bani prin sponsorizări, vânzări de produse și alte metode de monetizare.

Este dificil să se ofere cifre exacte despre câți bani se pot câștiga pe TikTok, deoarece variază foarte mult în funcție de o serie de factori.

Cu toate acestea, iată câteva exemple de câștiguri raportate pentru creatorii TikTok:

Potrivit Influencer Marketing Hub, câștigurile estimate pentru un influencer TikTok cu 100.000 de urmăritori variază între 500 și 2.000 de dolari pe post.

Cel mai bine cotat star TikTok din 2021, Addison Rae, ar fi câștigat 5 milioane de dolari prin TikTok și alte sponsorizări în ultimul an, potrivit Forbes.

O altă creatoare TikTok populară, Charli D'Amelio, ar fi câștigat peste 4 milioane de dolari în 2020 prin parteneriate cu diverse branduri și vânzări de mărfuri.

Unii creatori TikTok cu un număr mai mic de urmăritori au raportat, de asemenea, că au câștigat sume semnificative de bani prin marketing afiliat, unii câștigând peste 10.000 de dolari într-o singură lună.

Este important să rețineți că aceste câștiguri nu sunt tipice și că suma de bani care poate fi câștigată pe TikTok variază foarte mult în funcție de mai mulți factori, cum ar fi nișa, implicarea și capacitatea de a monetiza contul prin diverse metode.

Cosmina Gherghe