Analogia mușcăturii de țânțar

Economiștii pieței libere se plâng deseori de dificultatea pe care o au în a-și transmite ideile publicului larg. De ce? Deoarece indicația economiei de piață …

Vedete care produc bani și după ce au murit

Au câştigat şi în timpul vieţii iar acum urmaşii lor continuă să câştige sume mari de bani anual. Sunt vedetele care fie au făcut parte din lumea muzicii sau a …

De ce "şefii" nu participă la traininguri?

La sfârşitul unui training, un participant mi-a spus: “A fost foarte folositor dar ce bine ar fi dacă ar veni la asemenea training-uri şi şefii noştri”.

Îmbunătăţirea abilitaţilor sociale

Toţi posedăm abilităţi sociale, adică, avem nevoie de acestea pentru ca să putem interacţiona cu mediul nostru la diferite nivele. Încă de când ne naştem …

Inovaţia, între haos şi structură

Inovaţia în afaceri e definită ca procesul structurat de generare de idei noi, rafinare a acestor idei, selectare şi executie a celor cu impact favorabil …

Îmbunătăţirea comunicării, vitală pentru relaţii de calitate

Comunicarea în diferite moduri,adaptate interlocutorului este de o importanţă vitală pentru a relaţiona în mod satisfăcător cu mediul nostru. A ne modela …

Familia, prima şcoală a emoţiilor

Cu toţii am auzit cel puţin o dată expresia "cei şapte ani de-acasă" atunci când a venit vorba despre educaţia copiilor. Într-adevăr perioada pe care o trăim …

Jargonul corporatist, eficienţă sau reflex?

„Ce zici, ne comitem la contractul ăsta? Ai văzut că CFO-ul nu prea era de acord... Dacă mă-ntrebi pe mine, deal ca ăsta nu mai găsim.”

Managementul personalului în viziunea lui Jack Welch

După ce ai trecut printr-un minuţios proces de recrutare, ai o echipă excelentă... ce faci mai departe? Succesul unei companii depinde în mare măsură de oameni …

Clienții continuă să aștepte servicii excelente...

Cu toate acestea, incet, încet, serviciile excelente către clienţi se „sting” ! Poate unii dintre noi ar trebui să se întoarcă la „şcoala primară”? În ultimii …

Arta de a întreba

A întreba este o artă, un mijloc sau un instrument pentru a obţine o informaţie necesară sau nu. În funcţie de circumstanţe întrebarea capăta o valoare şi …

De ce avem nevoie de un bun Facilitator în echipă?

În viziunea tradiţională, rolul managerului sau al coordonatorului de grup era al celui care face tot, ştie tot, oferă direcţia iar grupul îl urmează. Astăzi …